Inboedelverzekering en diefstal zonder inbraakschade

Feb 5, 2014   //   by admin   //   Artikelen  //  Comments Off on Inboedelverzekering en diefstal zonder inbraakschade

Het kan gebeuren dat u per ongeluk uw deur vergeet op slot te doen, of dat u tijdens warme dagen denkt ik laat het raam vannacht wel open. Op dit soort momenten kan het voorkomen dat er inbrekers in uw huis komen zonder dat u inbraakschade heeft. De vraag is dan ook of het mogelijk is deze schade bij uw inboedelverzekering te verhalen, gezien diefstal wel binnen de inboedelverzekering valt.

Dekking

Gelukkig bieden de meeste verzekeraars wel dekking indien uw spullen gestolen worden en er geen sporen van inbraak waren. Het kan iedereen namelijk overkomen dat hij of zij de deur vergeet af te sluiten en bovendien heeft iedereen tijdens warme dagen wel eens de ramen in de nacht open. Dit zijn dan ook de momenten waarvoor de politie adviseert goed op te letten. De verzekeraar wilt vaak wel een bewijs van dat u aangifte bij de politie heeft gedaan, anders kunt u de schade niet claimen.

Echter zijn er ook verzekeraars die maar een beperkte dekking bieden bij diefstal zonder inbraakschade. Indien sieraden, audio en andere kostbare dingen als kunst gestolen worden dan kan het zo zijn dat er maar een beperkte vergoeding plaatsvind. In uw polisvoorwaarden ziet u hoe de dekking van uw verzekeraar is bij diefstal zonder inbraakschade.

Inboedelverzekering afsluiten

Doordat het iedereen wel eens kan overkomen de deuren goed af te sluiten is het verstandig te letten op de dekking bij het afsluiten van een inboedelverzekering. Vergelijk dan ook op dit punt en lees goed de polisvoorwaarden. Let ook op andere uitsluitingen en uiteraard op de premie.

Comments are closed.