Inboedelverzekering opzeggen

Apr 30, 2014   //   by admin   //   Artikelen  //  Comments Off on Inboedelverzekering opzeggen

Het afsluiten van een inboedelverzekering gaat meestal zonder al te veel problemen. Vaak zie je dat het opzeggen van verschillende contracten wat lastiger gaat dan het afsluiten. Wil je bijvoorbeeld het contract van je mobiele telefoon opzeggen, dan kost het vaak al erg veel moeite om iemand aan de lijn te krijgen, waarna je nog verschillende papieren moet ondertekenen bij een fysieke winkel langs moet gaan voordat je het uiteindelijk kan opzeggen. Een innboedelverzekering opzeggen daarentegen is vrij eenvoudig. Wanneer een inboedelverzekering een jaar lang gelopen heeft kun je die vervolgens elke dag opzeggen. Vanaf het moment dat je de verzekering wilt opzeggen heb je 1 maand opzegtermijn. Wil je de inboedelverzekering om wat voor reden dan ook vanaf 1 juni stopzetten, dan moet je er voor zorgen dat je dit voor 1 mei hebt doorgegeven. Dit kun je telefonisch doen, maar vaak wordt er nog om een ondertekende brief gevraagd.

Opzeggen inboedelverhuizing na verhuizing

Wanneer je je inboedelverzekering wilt opzeggen omdat je gaat verhuizing moet je dat doen middels een brief. Veel mensen kiezen er echter bij een verhuizing voor om de inboedelverzekering niet op te zeggen maar om deze over te zetten naar het nieuwe adres. Wanneer je gaat verhuizen, en je wilt de inboedelverzekering omzetten naar de nieuwe woning, dan moet je dit aan de verzekeraar doorgeven. Wanneer je in bepaalde periodes nog spullen op twee verschillende adressen hebt, is het belangrijk om dit bij de verzekeraar door te geven zodat je op beide adressen verzekerd bent tijdens de verhuizing.

Opzeggen na samenwonen

Wanneer je gaat samenwonen en je hebt allebei een inboedelverzekering, dan kun je het beste ÈÈn van de verzekeringen opzeggen. Het beste kan hierbij de verzekering die het kortste loopt opgezegd worden. Geef bij de verzekeringsmaatschappij duidelijk aan wat de reden is van het opzeggen, waarbij het ook altijd verstandig is om een kopie van de andere inboedelverzekering mee te sturen.

Opzeggen na overlijden

Wanneer iemand overlijdt, dan krijgen familieleden en kennissen vaak veel over zich heen. Zo zullen verschillende verzekeringen moeten worden stopgezet. Daarnaast moet er ook worden gekeken naar wat er met de inboedel gebeurd. Vaak wordt de inboedel verdeeld onder familieleden, maar soms is er niemand die de spullen wil of kan gebruiken. In deze gevallen zijn er organisaties die de inboedel opkopen en er voor zorgen dat de inboedel een tweede leven krijgen.

Comments are closed.