Verschil inboedelverzekering en opstalverzekering

Jan 22, 2014   //   by admin   //   Artikelen  //  Comments Off on Verschil inboedelverzekering en opstalverzekering

Veel consumenten halen deze twee verzekeringen door elkaar, echter zijn het toch twee totaal verschillende verzekeringen. De naam van de inboedelverzekering geeft al aan dat deze dekking biedt voor de inboedel en de opstalverzekering dekking voor de opstal.

Inboedelverzekering

Alle spullen die u in principe mee zou kunnen verhuizen vallen onder de inboedelverzekering, eigenlijk alles wat niet vast aan uw huis zit of tot uw huis behoort. Indien u schade aan deze spullen ondervind kunt u dit claimen bij uw inboedelverzekering, uiteraard dient de schade wel binnen de dekking te vallen. De inboedelverzekering is geen verplichte verzekering, maar is wel aan te raden.

Opstalverzekering

Een opstalverzekering dekt schade aan uw huis, alles wat tot uw huis behoort en niet te verhuizen is. Denk hierbij ook aan de keuken, leidingen, sanitair en schuren. De opstalverzekering is niet nodig voor huurders gezien de woningbouw dit al op zich neemt. In principe is de opstalverzekering niet verplicht, daarentegen stellen hypotheekverstrekkers wel vaak dit als verplichting om uw de hypotheek te verstrekken.

Uitsluitingen

Let op bij het afsluiten van een inboedel en/of opstalverzekering, voornamelijk op de dekking en uitsluitingen. De meeste verzekeraars vergoeden geen schade in bepaalde situaties. Kom niet voor onverwachte verassingen te staan en bekijk goed wat de dekking is van uw verzekering.

Comments are closed.